Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921012" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921012 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Tenzidy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V knize Tenzidy jsou popsány a vysvětleny základní fyzikálně-chemické vlastnosti tenzidů a chemie a technologie jejich výroby z neobnovitelných a obnovitelných surovin. V systematické části publikace jsou tenzidy rozděleny do jednotlivých kapitol na anionické, kationické, amfoterní, neionické a zvláštní. U každého typu tenzidu je udán jeho název, strukturní vzorec, reakční schéma výrobního postupu a fyzikálně-chemické, funkční a aplikační vlastnosti. V dalších kapitolách je uveden přehled analytiky tenzidů, jejich toxicita, biologická rozložitelnost a informační zdroje.

  • Název v anglickém jazyce

    Surfactants

  • Popis výsledku anglicky

    The book Tenzidy describes and explains the basic physical-chemical properties of surfactants as well as the chemistry and technology behind their manufacturing process from both non-renewable and renewable raw materials. The systematic part of the book contains chapters dedicated to anionic, cationic, amphoteric, nonionic and special surfactants individually. The nomenclature, structure, formula, manufacturing scheme are provided for each surfactant type as well as physical-chemical, functional and application properties. Individual chapters are dedicated to surfactant analytical methods, their toxicity and degradability together with a chapter on information resources.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-7592-056-0

  • Počet stran knihy

    300

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy