Mikrobiální kontaminace zeleninových a ovocných salátů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921280" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921280 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/casopis-vyziva-a-potraviny/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiální kontaminace zeleninových a ovocných salátů
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se věnuje problematice příčin kažení čerstvých ovocných a zeleninových salátů. Předkládá krátký přehled typů mikroorganismů způsobujících proces kažení, zmiňuje některé jejich významné zástupce a dotýká se stručně i opatření k zabránění jejich růstu.
Název v anglickém jazyce
Microbial contamination of vegetable and fruit salads
Popis výsledku anglicky
This paper deals with the causes of microbial spoilage of fresh fruits and vegetables salads. It presents a brief overview of the types of deteriorating microorganisms, mentions some of their important representatives and briefly touches on the steps to prevent their growth.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
2020
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
126-130
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—