Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Studie: Použití antioxidantů a látek snižující pěnění v olejích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921356" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921356 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Studie: Použití antioxidantů a látek snižující pěnění v olejích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Studie sledovala působení vybraných antioxidantů v olejích z pohledu omezení tvorby oxidačních produktů. Cílem byla optimalizace hladiny daného antioxidantu. Vhodnost praktického použití antioxidantu byla vyhodnocována na základě oxidačních změn v oleji, prostřednictvím měření obsahu polárních a polymerních látek, spektra oxidačních produktů. Pozornost byla věnována i výskytu procesních kontaminantů a ověření působení látek omezujících pěnění. Oleje byly hodnoceny i po senzorické stránce, zda daný antioxidant nevnáší do oleje nežádoucí pachuti.

  • Název v anglickém jazyce

    Study: Use of antioxidants and foaming reducing agents in oils

  • Popis výsledku anglicky

    The research monitored the effect of selected antioxidants in oils from the point of view of reducing the formation of oxidation products. The aim was to optimize the level of the antioxidant. The suitability of the practical use of the antioxidant was evaluated on the basis of oxidative changes in the oil, by measuring the content of polar and polymeric substances, the spectrum of oxidation products. Attention was also paid to the occurrence of process contaminants and verification of the effect of foaming reducing agents. The oils were also sensory evaluated to see if the antioxidant introduced unwanted off-flavors into the oil.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.