Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43923181" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43923181 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Na základě spolupráce partnerů EPS a VŠCHT bude prostřednictvím vybraného konsorcia nesaccharomycetních vinných mikroorganismů a extraktu bohatého na antioxidanty a polyfenoly připraven vinný nápoj, který bude zhodnocen na základě senzorické a chemické analýzy.

  • Název v anglickém jazyce

    Fermentation-enriched beverage with natural antioxidants and polyphenols from grape vine

  • Popis výsledku anglicky

    Based on the cooperation of EPS and UCT Prague, a wine beverage will be prepared utilizing a selected consortium of non-saccharomycetes microorganisms and an extract rich in antioxidants and polyphenols, which will be evaluated on the basis of sensory and chemical analysis.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH03030271" target="_blank" >TH03030271: Vinné produkty s přidanou hodnotou</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    TH03030271-V13

  • Číselná identifikace

    TH03030271-V13

  • Technické parametry

    Ověřená technologie vytváří reglement pro koncového uživatele, který prostřednictvím uvedených informací a lyofilizovaného konsorcia mikroorganismů bude schopný připravit tento fermentačně obohacený nápoj.

  • Ekonomické parametry

    Užitím výsledků této technologie se očekává ve zvýšení ceny výsledného prouktu fermentačně obohaceného nápoje o cca 6 Kč/láhev. Předpokládaný objem takto vyráběných lahví je odvislý od množství prodaných lyofilizovanch konsorciálních preparátů nesaccharomycetních kvasinek a mléčných bakterií.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; EPS biotechnology, s.r.o.; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem