Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43923181" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43923181 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nápoj fermentačně obohacený o přirozené antioxidanty a polyfenoly z révy vinné
Popis výsledku v původním jazyce
Na základě spolupráce partnerů EPS a VŠCHT bude prostřednictvím vybraného konsorcia nesaccharomycetních vinných mikroorganismů a extraktu bohatého na antioxidanty a polyfenoly připraven vinný nápoj, který bude zhodnocen na základě senzorické a chemické analýzy.
Název v anglickém jazyce
Fermentation-enriched beverage with natural antioxidants and polyphenols from grape vine
Popis výsledku anglicky
Based on the cooperation of EPS and UCT Prague, a wine beverage will be prepared utilizing a selected consortium of non-saccharomycetes microorganisms and an extract rich in antioxidants and polyphenols, which will be evaluated on the basis of sensory and chemical analysis.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH03030271" target="_blank" >TH03030271: Vinné produkty s přidanou hodnotou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
TH03030271-V13
Číselná identifikace
TH03030271-V13
Technické parametry
Ověřená technologie vytváří reglement pro koncového uživatele, který prostřednictvím uvedených informací a lyofilizovaného konsorcia mikroorganismů bude schopný připravit tento fermentačně obohacený nápoj.
Ekonomické parametry
Užitím výsledků této technologie se očekává ve zvýšení ceny výsledného prouktu fermentačně obohaceného nápoje o cca 6 Kč/láhev. Předpokládaný objem takto vyráběných lahví je odvislý od množství prodaných lyofilizovanch konsorciálních preparátů nesaccharomycetních kvasinek a mléčných bakterií.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
—
Název vlastníka
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze; EPS biotechnology, s.r.o.; VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—