Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F10%3A00023484" target="_blank" >RIV/60461373:22340/10:00023484 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolu­práce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobua distri­buci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosa­žení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optima­lizaci struktury dodavatelského systému. Jsou disku­továny základní principy pro kooperace mezi jednotli­vými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí sta­ti je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spol

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of competitive environment on food supply chains management

  • Popis výsledku anglicky

    The main goal of this contribution is to draw to readers the basic problems of collaboration principles implementation in food products supply chain. At the beginning of the contribution are described chains in the economic environment and their influence in food products production and distribution. The modern approach of CPFR system, its principles, methodology and economic effects are presented. Authors determine supply system creation based on two steps:On the basis of finite customers needs determine all activities, which must be performed for the competitive services level ensuring and only then in the second step to look for with usage of appropriate methods design optimal supply chain structure. Basic principles of the successful collaborativeprinciples in CR conditions are discussed and necessity of collaboration, partners confidence and mutual information transfer is emphasized. Collaboration it is not declaration of weakness but it is the important advantage!

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus