Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mass transfer characteristics of multiple-impeller fermenters for their design and scale-up

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F12%3A43893759" target="_blank" >RIV/60461373:22340/12:43893759 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1369703X12002380" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1369703X12002380</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.bej.2012.08.007" target="_blank" >10.1016/j.bej.2012.08.007</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mass transfer characteristics of multiple-impeller fermenters for their design and scale-up

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mechanically agitated gas-liquid contactors are frequently used in the chemical, food and biochemical industries as fermenters and as hydrogenation or chlorination reactors. However wide the usage of such vessels is, their design is not based on chemicalengineering data, but is still rather empirical. Thus, it is highly desirable to have a tool for the rational design of agitated gas-liquid contactors that is based on fundamental chemical engineering parameters that are transferable to other systems and operating conditions. Focusing on liquid film-controlled processes and using the data from fermenters of different scales, we develop kLa correlations that are suitable for scale-up. First, we discuss the way how to determine the proper experimental kLa values, which are not distorted by other equipment parameters as the gas residence time is. We demonstrate the possible kLa distortion on the pilot-plant experimental data by the comparison of the results obtained by two different exper

  • Název v anglickém jazyce

    Mass transfer characteristics of multiple-impeller fermenters for their design and scale-up

  • Popis výsledku anglicky

    Mechanically agitated gas-liquid contactors are frequently used in the chemical, food and biochemical industries as fermenters and as hydrogenation or chlorination reactors. However wide the usage of such vessels is, their design is not based on chemicalengineering data, but is still rather empirical. Thus, it is highly desirable to have a tool for the rational design of agitated gas-liquid contactors that is based on fundamental chemical engineering parameters that are transferable to other systems and operating conditions. Focusing on liquid film-controlled processes and using the data from fermenters of different scales, we develop kLa correlations that are suitable for scale-up. First, we discuss the way how to determine the proper experimental kLa values, which are not distorted by other equipment parameters as the gas residence time is. We demonstrate the possible kLa distortion on the pilot-plant experimental data by the comparison of the results obtained by two different exper

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biochemical Engineering Journal

  • ISSN

    1369-703X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    69

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    BE - Belgické království

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    17-27

  • Kód UT WoS článku

    000312178500003

  • EID výsledku v databázi Scopus