Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření hladiny (část 2.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F17%3A43913236" target="_blank" >RIV/60461373:22340/17:43913236 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/34-38.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/34-38.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření hladiny (část 2.)
Popis výsledku v původním jazyce
V článku je popsána funkce hydrostatických hladinoměrů včetně měření hydrostatického tlaku s probubláváním média. Jsou diskutovány různé možnosti připojení snímačů hydrostatického tlaku k provozním nádržím. Dále jsou popsány vodivostní a kapacitní snímače a spínače hladiny, jsou uvedeny příklady provedení měřicích elektrod a jejich instalace do technologických aparatur. Jsou diskutovány přednosti a nedostatky uvedených typů snímačů a pro jednot-livé typy snímačů jsou uvedeny příklady aplikací.
Název v anglickém jazyce
Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Level Measurement (Part 2)
Popis výsledku anglicky
The paper describes the function of hydrostatic level meters, including measuring of hydro-static pressure with bubbler. Various connectivity options of the hydrostatic pressure sensors to the process vessels are discussed. Further are described the conductivity, and capacitance sensors and level switches; examples of measuring electrodes and their installation into technological apparatuses are given. Advantages and disadvantages of these types of sensors are discussed and examples of applications for different types of sensors are listed.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
133
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
34-38
Kód UT WoS článku
000394433000008
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85010521599