Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření průtoku (část 1.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F17%3A43913490" target="_blank" >RIV/60461373:22340/17:43913490 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/116-119.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/116-119.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření průtoku (část 1.)
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou probrány základní pojmy a definice z oblasti měření průtoku a je uveden příklad klasifikace snímačů průtoku. Podrobněji jsou popsána objemová měřidla pro měření proteklého množství plynu a kapalin, dále pak turbinové a lopatkové průtokoměry. Tyto typy snímačů se používají zejména pro bilanční měření případně jako etalony pro ověřování jiných měřidel průtoku. Často nacházejí uplatnění jako fakturační měřidla pro obchodní účely v distribučních sítích (např. měření spotřeby plynu a vody).
Název v anglickém jazyce
Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Flow Measurement (Part 1)
Popis výsledku anglicky
The article discusses the basic concepts and definitions from the field of flow measurement and an example of classification of flow sensors is listed. Volumetric meters for measuring the flow volume of gas and liquids, as well as turbine and paddlewheel flowmeters are described in more details. These sensors are used primarily for fluid balance measurement or as standards for the verification of other flow meters. They often are used as a billing meter for commercial purposes in distribution networks (eg. gas and water consumption readings).
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
133
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
117-119
Kód UT WoS článku
000398532300010
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85016169770