Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření průtoku (část 5.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F17%3A43913524" target="_blank" >RIV/60461373:22340/17:43913524 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/317-321.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/317-321.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření průtoku (část 5.)
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou popsány hmotnostní průtokoměry. Je vysvětlen princip Coriolisova průtokoměru a je popsáno konstrukční uspořádání snímače. Jsou uvedeny příklady aplikací Coriolisova průtokoměru při provozním měření v potravinářských výrobách. Dále je vysvětlen princip tepelných hmotnostních průtokoměrů a jsou popsána konstrukční uspořádání tepelných hmotnostních anemometrů a hlídačů průtoku. Ukázány jsou možnosti jejich využití při provozním měření.
Název v anglickém jazyce
Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Flow Measurement (Part 5)
Popis výsledku anglicky
The article describes the mass flowmeters. Functional principle of the Coriolis flowmeter is explained and described design of the transducer. Examples are given of application of the Coriolis flowmeter in process measurements in food production. Further is explained the principle of thermal mass flowmeters and described design of the thermal mass flow sensors and flow detectors. Shown are the possibilities of their use in process measurements.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
133
Číslo periodika v rámci svazku
9-10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
317-321
Kód UT WoS článku
000413285200013
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85032011730