Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření průtoku (část 6.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22340%2F17%3A43913525" target="_blank" >RIV/60461373:22340/17:43913525 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/366-369.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2017/PDF/366-369.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Měření provozních veličin v cukrovarnictví: Měření průtoku (část 6.)
Popis výsledku v původním jazyce
V článku jsou popsány měřicí přepady a žlaby používané k měření průtoku v otevřených kanálech. Je uveden teoretický popis funkce měřicího přepadu a jsou popsány konstrukční prvky přepadu a Parshallova žlabu. Ukázány jsou možnosti jejich využití při měření průtoku odpadních vod. Popsány jsou i alternativní metody měření rychlosti proudění kapalin v otevřených kanálech; jedná se o magneticko-indukční snímač a bezdotykový laserový senzor na principu Dopplerova jevu.
Název v anglickém jazyce
Measurement of Process Variables in Sugar Industry: Flow Measurement (Part 6)
Popis výsledku anglicky
The article describes a measuring weirs and flumes used for flow measurement in open channels. It is presented theoretical description of function of the measuring weir. Components of measuring weirs and Parshall flumes are described. Their applicability for the measuring the flow of wastewater are shown. Also, alternative methods of measuring the flow velocity of fluids in open channel are described. It is a magnetic-inductive sensor and a contactless laser sensor according Doppler effect.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
20205 - Automation and control systems
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
133
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
366-369
Kód UT WoS článku
000415736400006
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85034851589