Resveratrol
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388963%3A_____%2F04%3A00101951" target="_blank" >RIV/61388963:_____/04:00101951 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Resveratrol
Popis výsledku v původním jazyce
Resveratrol je polyfenol (3,4',5-trihydroxystilben), který je obsažen v hroznech révy vinné a rovněž ve víně jako nápoji. Uvádí se, že úzce souvisí s tzv. francouzským paradoxem. Předpokládá se rovněž, že kromě resveratrolu jsou též účinné další látky, ato zejména pterostilben a pinosylvin.
Název v anglickém jazyce
Resveratrol
Popis výsledku anglicky
Resveratrol is a polyphenolic stilbenoid present in Vitis vinifera, as well as in wine, and is responsible for the "French paradox". It is assumed that its derivatives pterostilben and pinosylvin may display similar activities.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CC - Organická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Vitamins 2004, Targeted Nutritional Therapy
ISBN
80-7194-644-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
243-248
Název nakladatele
Univerzita Pardubice
Místo vydání
Pardubice
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
13. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—