Ekologické aspekty růstu a produkce ligninolytických enzymů dřevokaznou houbou Pleurotus ostreotus v průběhu biodegradace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F04%3A00107965" target="_blank" >RIV/61388971:_____/04:00107965 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ekologické aspekty růstu a produkce ligninolytických enzymů dřevokaznou houbou Pleurotus ostreotus v průběhu biodegradace
Popis výsledku v původním jazyce
V průběhu růstu Pleurotus ostreatus v nesterilní půdě se mění půdní bakteriální společenstvo jak kvantitativně, tak kvalitativně. V průběhu kolonizace půdy houba snižuje diverzitu bakteriálního společenstva.
Název v anglickém jazyce
Ecological aspects of the growth and production of ligninolytic enzymes in Pleurotus ostreatus biodegradation
Popis výsledku anglicky
In the course of the growth of Pleurotus ostreatus in nonsterile soil, soil bacterial community changes both quantitatively and qualitatively. The fungus decreases the diversity of bacterial populations during soil colonization stage.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/IBS5020202" target="_blank" >IBS5020202: Využití buněčného stresu jako citlivého indikátoru stopových kontaminací povrchů biologickými materiály</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bulletin Československé společnosti Mikrobiologické
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
33
Název nakladatele
—
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
6. 9. 2004
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—