Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enzymatic Processing of Bioactive Glycosides from Natural Sources

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F10%3A00352319" target="_blank" >RIV/61388971:_____/10:00352319 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enzymatic Processing of Bioactive Glycosides from Natural Sources

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A number of biologically active natural products are glycosides. Often, the glycosidic residue is crucial for their activity. In other cases, glycosylation only improves their pharmacokinetic parameters. Enzymatic modification of these glycosides? both extension of the glykoside moiety and its selective trimming ? is advantageous due to their selectivity and mildness of the reaction conditions in the presence of reactive and sensitive complex aglycones. Enzymatic reactions enable the resulting productsto be used as natural products, e.g., in nutraceuticals. This chapter concentrates on naturally occurring glycosides used in medicine but also in the food and flavor industry (e.g., sweeteners). Both classical and modern methods will be discussed

  • Název v anglickém jazyce

    Enzymatic Processing of Bioactive Glycosides from Natural Sources

  • Popis výsledku anglicky

    A number of biologically active natural products are glycosides. Often, the glycosidic residue is crucial for their activity. In other cases, glycosylation only improves their pharmacokinetic parameters. Enzymatic modification of these glycosides? both extension of the glykoside moiety and its selective trimming ? is advantageous due to their selectivity and mildness of the reaction conditions in the presence of reactive and sensitive complex aglycones. Enzymatic reactions enable the resulting productsto be used as natural products, e.g., in nutraceuticals. This chapter concentrates on naturally occurring glycosides used in medicine but also in the food and flavor industry (e.g., sweeteners). Both classical and modern methods will be discussed

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC09045" target="_blank" >OC09045: Selektivní enzymové oxidace a deracemizace přírodních látek a biomolekul</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Topics in Current Chemistry

  • ISSN

    0340-1022

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    295

  • Číslo periodika v rámci svazku

    -

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    26

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000284109400005

  • EID výsledku v databázi Scopus