Heat-Induced Structural Changes Affect OVA-Antigen Processing and Reduce Allergic Response in Mouse Model of Food Allergy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F12%3A00378866" target="_blank" >RIV/61388971:_____/12:00378866 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1371/journal.pone.0037156" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1371/journal.pone.0037156</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1371/journal.pone.0037156" target="_blank" >10.1371/journal.pone.0037156</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Heat-Induced Structural Changes Affect OVA-Antigen Processing and Reduce Allergic Response in Mouse Model of Food Allergy
Popis výsledku v původním jazyce
The egg protein ovalbumin (OVA) belongs to six most frequent food allergens. We investigated how thermal processing influences its ability to induce allergic symptoms and immune responses in mouse model of food allergy. Effect of increased temperature (70 degrees C and 95 degrees C) on OVA secondary structure was characterized by circular dichroism and by the kinetics of pepsin digestion with subsequent HPLC. BALB/c mice were sensitized intraperitoneally and challenged with repeated gavages of OVA or OVA heated to 70 degrees C (h-OVA). Levels of allergen-specific serum antibodies were determined by ELISA (IgA and IgGs) or by beta-hexosaminidase release test (IgE).
Název v anglickém jazyce
Heat-Induced Structural Changes Affect OVA-Antigen Processing and Reduce Allergic Response in Mouse Model of Food Allergy
Popis výsledku anglicky
The egg protein ovalbumin (OVA) belongs to six most frequent food allergens. We investigated how thermal processing influences its ability to induce allergic symptoms and immune responses in mouse model of food allergy. Effect of increased temperature (70 degrees C and 95 degrees C) on OVA secondary structure was characterized by circular dichroism and by the kinetics of pepsin digestion with subsequent HPLC. BALB/c mice were sensitized intraperitoneally and challenged with repeated gavages of OVA or OVA heated to 70 degrees C (h-OVA). Levels of allergen-specific serum antibodies were determined by ELISA (IgA and IgGs) or by beta-hexosaminidase release test (IgE).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EC - Imunologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
PLoS ONE
ISSN
1932-6203
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
1-10
Kód UT WoS článku
000305343100015
EID výsledku v databázi Scopus
—