Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vital mitochondrial functions show profound changes during yeast culture ageing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F13%3A00396040" target="_blank" >RIV/61388971:_____/13:00396040 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/1567-1364.12001" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/1567-1364.12001</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/1567-1364.12001" target="_blank" >10.1111/1567-1364.12001</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Vital mitochondrial functions show profound changes during yeast culture ageing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    During a 10-day culture ageing, cells of the wild-type Saccharomyces cerevisiae strain JC 482 retain their viability, while mitochondrial function and morphology change. Cell routine and uncoupled respiration rates increase to a maximum on day 4 and thendecline to near zero. The decline, which occurs also in mitochondria isolated from cells of different age, is not due to increasing proportion of petites. Rhodamine 123 fluorescence intensity reporting on mitochondrial membrane potential appears to dropslightly for 4 days and then more sharply at the time when respiration rate also decreases. The MitoTracker Green fluorescent signal related to the mitochondrial content per cell also decreases. The branched tubular mitochondrial network of 1-day-old cells dissolves into short fragments; during the first 4 days, this fragmentation is associated with increasing function of mitochondria, while later on, it accompanies functional decline, which is also indicated by the decreasing ratio of

  • Název v anglickém jazyce

    Vital mitochondrial functions show profound changes during yeast culture ageing

  • Popis výsledku anglicky

    During a 10-day culture ageing, cells of the wild-type Saccharomyces cerevisiae strain JC 482 retain their viability, while mitochondrial function and morphology change. Cell routine and uncoupled respiration rates increase to a maximum on day 4 and thendecline to near zero. The decline, which occurs also in mitochondria isolated from cells of different age, is not due to increasing proportion of petites. Rhodamine 123 fluorescence intensity reporting on mitochondrial membrane potential appears to dropslightly for 4 days and then more sharply at the time when respiration rate also decreases. The MitoTracker Green fluorescent signal related to the mitochondrial content per cell also decreases. The branched tubular mitochondrial network of 1-day-old cells dissolves into short fragments; during the first 4 days, this fragmentation is associated with increasing function of mitochondria, while later on, it accompanies functional decline, which is also indicated by the decreasing ratio of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FEMS Yeast Research

  • ISSN

    1567-1356

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    7-15

  • Kód UT WoS článku

    000313722000003

  • EID výsledku v databázi Scopus