Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Separation of Enantiomeric Triacylglycerols by Chiral-Phase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F14%3A00436082" target="_blank" >RIV/61388971:_____/14:00436082 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Separation of Enantiomeric Triacylglycerols by Chiral-Phase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Liquid chromatography?atmospheric pressure chemical ionization mass spectrometry (LC?MS/APCI) with a chiral phase was used for separation of triacylglycerols (TAG) obtained either by organic synthesis or isolated from different algal species. We presentchromatographic characteristics and tandem mass spektra of enantiomers and positional isomers (regioisomers) of C16, C18 and C20 polyunsaturated fatty acids. The retention time was found to depend on the structure of the given TAG, increasing with increasing number of double bonds and decreasing with increasing number of the carbons in TAG, with the exception of dieicosapentaenoyl-palmitoylglycerols

  • Název v anglickém jazyce

    Separation of Enantiomeric Triacylglycerols by Chiral-Phase

  • Popis výsledku anglicky

    Liquid chromatography?atmospheric pressure chemical ionization mass spectrometry (LC?MS/APCI) with a chiral phase was used for separation of triacylglycerols (TAG) obtained either by organic synthesis or isolated from different algal species. We presentchromatographic characteristics and tandem mass spektra of enantiomers and positional isomers (regioisomers) of C16, C18 and C20 polyunsaturated fatty acids. The retention time was found to depend on the structure of the given TAG, increasing with increasing number of double bonds and decreasing with increasing number of the carbons in TAG, with the exception of dieicosapentaenoyl-palmitoylglycerols

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GAP503%2F11%2F0215" target="_blank" >GAP503/11/0215: Analýza složení triacylglycerolů a dalších lipidů v mikrobiálních olejích a tucích důležitých pro výživu.</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Lipids

  • ISSN

    0024-4201

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2014

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1251-1260

  • Kód UT WoS článku

    000345422100008

  • EID výsledku v databázi Scopus