Upscale of recombinant alpha-L-rhamnosidase production by Pichia pastoris Mut(S) strain
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F15%3A00450837" target="_blank" >RIV/61388971:_____/15:00450837 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.3389/fmicb.2015.01140" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.3389/fmicb.2015.01140</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3389/fmicb.2015.01140" target="_blank" >10.3389/fmicb.2015.01140</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Upscale of recombinant alpha-L-rhamnosidase production by Pichia pastoris Mut(S) strain
Popis výsledku v původním jazyce
Pichia pastoris is currently one of the most preferred microorganisms for recombinant enzyme production due to its efficient expression system. The advantages include the production of high amounts of recombinant proteins containing the appropriate posttranslational modifications and easy cultivation conditions. alpha-L-Rhamnosidase is a biotechnologically important enzyme in food and pharmaceutical industry, used for example in debittering of citrus fruit juices, rhamnose pruning from naringin, or enhancement of wine aromas, creating a demand for the production of an active and stable enzyme. The production of recombinant alpha-L-rhamnosidase cloned in the Mut(S) strain of P pastoris KM71H was optimized. The encoding gene is located under the controlof the AOX promoter, which is induced by methanol whose concentration is instrumental for these strain types. Fermentation was upscaled in bioreactors employing various media and several methanol-feeding strategies. It was found that fed
Název v anglickém jazyce
Upscale of recombinant alpha-L-rhamnosidase production by Pichia pastoris Mut(S) strain
Popis výsledku anglicky
Pichia pastoris is currently one of the most preferred microorganisms for recombinant enzyme production due to its efficient expression system. The advantages include the production of high amounts of recombinant proteins containing the appropriate posttranslational modifications and easy cultivation conditions. alpha-L-Rhamnosidase is a biotechnologically important enzyme in food and pharmaceutical industry, used for example in debittering of citrus fruit juices, rhamnose pruning from naringin, or enhancement of wine aromas, creating a demand for the production of an active and stable enzyme. The production of recombinant alpha-L-rhamnosidase cloned in the Mut(S) strain of P pastoris KM71H was optimized. The encoding gene is located under the controlof the AOX promoter, which is induced by methanol whose concentration is instrumental for these strain types. Fermentation was upscaled in bioreactors employing various media and several methanol-feeding strategies. It was found that fed
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Frontiers in Microbiology
ISSN
1664-302X
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
OCT 2015
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000363861000001
EID výsledku v databázi Scopus
—