Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Plant probiotic bacteria: solutions to feed the world

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F17%3A00506525" target="_blank" >RIV/61388971:_____/17:00506525 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.aimspress.com/article/10.3934/microbiol.2017.3.502" target="_blank" >http://www.aimspress.com/article/10.3934/microbiol.2017.3.502</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3934/microbiol.2017.3.502" target="_blank" >10.3934/microbiol.2017.3.502</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Plant probiotic bacteria: solutions to feed the world

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The increasing human population expected in the next decades, the growing demand of livestock products which production requires higher amounts of feed products fabrication, the collective concern about food quality in industrialized countries together with the need to protect the fertility of soils, in particular, and the environment, in general, constitute as a whole big challenge that worldwide agriculture has to face nowadays. Some soil bacteria harbor mechanisms to promote plant growth, which include phytostimulation, nutrient mobilization, biocontrol of plant pathogens and abiotic stresses protection. These bacteria have also been proved as promoters of vegetable food quality. Therefore, these microbes, also so-called Plant Probiotic Bacteria, applied as biofertilizers in crop production, constitute an environmental friendly manner to contribute to produce the food and feed needed to sustain world population. In this review, we summarize some of the best-known mechanisms of plant probiotic bacteria to improve plant growth and develop a more sustainable agriculture.

  • Název v anglickém jazyce

    Plant probiotic bacteria: solutions to feed the world

  • Popis výsledku anglicky

    The increasing human population expected in the next decades, the growing demand of livestock products which production requires higher amounts of feed products fabrication, the collective concern about food quality in industrialized countries together with the need to protect the fertility of soils, in particular, and the environment, in general, constitute as a whole big challenge that worldwide agriculture has to face nowadays. Some soil bacteria harbor mechanisms to promote plant growth, which include phytostimulation, nutrient mobilization, biocontrol of plant pathogens and abiotic stresses protection. These bacteria have also been proved as promoters of vegetable food quality. Therefore, these microbes, also so-called Plant Probiotic Bacteria, applied as biofertilizers in crop production, constitute an environmental friendly manner to contribute to produce the food and feed needed to sustain world population. In this review, we summarize some of the best-known mechanisms of plant probiotic bacteria to improve plant growth and develop a more sustainable agriculture.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EE2.3.30.0003" target="_blank" >EE2.3.30.0003: IMPULS, Inovace v Mikrobiologii - Postdoktorandské výUkové a Laboratorní Středisko</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    AIMS Microbiology

  • ISSN

    2471-1888

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    502-524

  • Kód UT WoS článku

    000434155400002

  • EID výsledku v databázi Scopus