Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Flavonols and Flavones

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61388971%3A_____%2F21%3A00543899" target="_blank" >RIV/61388971:_____/21:00543899 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.wiley.com/en-us/Dietary+Polyphenols%3A+Metabolism+and+Health+Effects-p-9781119563723" target="_blank" >https://www.wiley.com/en-us/Dietary+Polyphenols%3A+Metabolism+and+Health+Effects-p-9781119563723</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Flavonols and Flavones

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Flavone and flavonol glycosides are one of the largest classes of flavonoid with over 2000 known structures. Both groups share a 2-phenyl-chrome-4-one backbone, composed of a three-ring skeleton structure (C6-C3-C6) with two benzene rings (A- and B- ring) and an oxygen-containing ring with a C2-C3 double bond (C-ring). Flavonols are 3-hydroxyflavones (3-hydroxy-2-phenylchromen-4-one), and the most studied flavonols are quercetin, kaempferol, and myricetin. They all have a hydroxyl group at C-5, C-7, and C-4′ but they differ in the hydroxylation pattern of the ring B. Onions, kale, lettuce, tomatoes, apples, grapes, and berries are rich sources of flavonols. Apart from fruits and vegetables, tea and red wine are also common sources of flavonols.

  • Název v anglickém jazyce

    Flavonols and Flavones

  • Popis výsledku anglicky

    Flavone and flavonol glycosides are one of the largest classes of flavonoid with over 2000 known structures. Both groups share a 2-phenyl-chrome-4-one backbone, composed of a three-ring skeleton structure (C6-C3-C6) with two benzene rings (A- and B- ring) and an oxygen-containing ring with a C2-C3 double bond (C-ring). Flavonols are 3-hydroxyflavones (3-hydroxy-2-phenylchromen-4-one), and the most studied flavonols are quercetin, kaempferol, and myricetin. They all have a hydroxyl group at C-5, C-7, and C-4′ but they differ in the hydroxylation pattern of the ring B. Onions, kale, lettuce, tomatoes, apples, grapes, and berries are rich sources of flavonols. Apart from fruits and vegetables, tea and red wine are also common sources of flavonols.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LTC19039" target="_blank" >LTC19039: Gastrointestinální přeměny polyfenolových léčiv</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Dietary Polyphenols: Metabolism and Health Effects

  • ISBN

    978-1-119-56372-3

  • Počet stran výsledku

    36

  • Strana od-do

    163-198

  • Počet stran knihy

    560

  • Název nakladatele

    John Willey and Sons Inc.

  • Místo vydání

    Hoboken, New Jersey

  • Kód UT WoS kapitoly