Isolace a charakterizace chitosanů z jedlých hub
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389013%3A_____%2F08%3A00310859" target="_blank" >RIV/61389013:_____/08:00310859 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027022:_____/08:9P000360
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Isolation and characterization of chitosans from edible mushrooms
Popis výsledku v původním jazyce
Chitosans and glucans have been extracted from edible mushrooms, such as Pleurotus ostreatus, Agaricus hortensis and Lycoperdon perlatum, using successive alkali and acidic extraction or direct acidic extraction. Solid-state 13C NMR and infrared spectroscopies were used for their structural characterization.
Název v anglickém jazyce
Isolation and characterization of chitosans from edible mushrooms
Popis výsledku anglicky
Chitosans and glucans have been extracted from edible mushrooms, such as Pleurotus ostreatus, Agaricus hortensis and Lycoperdon perlatum, using successive alkali and acidic extraction or direct acidic extraction. Solid-state 13C NMR and infrared spectroscopies were used for their structural characterization.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JI - Kompositní materiály
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/2B06173" target="_blank" >2B06173: Materiály a produkty s vysokou přidanou hodnotou ze zemědělských a potravinářských odpadů</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings
ISBN
978-0-620-40808-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Název nakladatele
South African Mushroom Farmers Association
Místo vydání
Pretoria
Místo konání akce
Cape Town
Datum konání akce
20. 5. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—