Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Constitutive elevated accumulation of phenylpropanoids in soybean roots at low temperature.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389030%3A_____%2F02%3A56023027" target="_blank" >RIV/61389030:_____/02:56023027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Constitutive elevated accumulation of phenylpropanoids in soybean roots at low temperature.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Changes in phenolic acid and isoflavonoid contents in soybean (Glycine max. (L.) Merr) roots after 24-h of low temperature cultivation were investigated. The level of total phenolic acids (represented by the sum of derivatives of benzoic and cinnamic acids) and genistein, daidzein and genistin (glucosyl conjugate of genistein) increased after 24 h of exposure to low temperature. In chill-treated roots the highest increase in genistin was observed. Application of 2-aminoindan-2-phenylphoshonic acid (AIP), a competitive inhibitor of L-phenylalanine ammonia-lyase (PAL, EC 4.3.1.5) resulted in an increased level of endogenous free phenylalanine. An increase in the content of free phenylalanine is regarded as an indication for the inhibition of PAL in vivo.Chilling with AIP decreased valine level. AIP applied in combination with chilling decreased phenolic acids but did not effect the isoflavonoids content. These findings may indicate that the increase in the phenolics level conies from th

  • Název v anglickém jazyce

    Constitutive elevated accumulation of phenylpropanoids in soybean roots at low temperature.

  • Popis výsledku anglicky

    Changes in phenolic acid and isoflavonoid contents in soybean (Glycine max. (L.) Merr) roots after 24-h of low temperature cultivation were investigated. The level of total phenolic acids (represented by the sum of derivatives of benzoic and cinnamic acids) and genistein, daidzein and genistin (glucosyl conjugate of genistein) increased after 24 h of exposure to low temperature. In chill-treated roots the highest increase in genistin was observed. Application of 2-aminoindan-2-phenylphoshonic acid (AIP), a competitive inhibitor of L-phenylalanine ammonia-lyase (PAL, EC 4.3.1.5) resulted in an increased level of endogenous free phenylalanine. An increase in the content of free phenylalanine is regarded as an indication for the inhibition of PAL in vivo.Chilling with AIP decreased valine level. AIP applied in combination with chilling decreased phenolic acids but did not effect the isoflavonoids content. These findings may indicate that the increase in the phenolics level conies from th

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EF - Botanika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LN00A081" target="_blank" >LN00A081: Signální dráhy u rostlin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant Science

  • ISSN

    0168-9452

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    163

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N/A

  • Stát vydavatele periodika

    IE - Irsko

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    369-373

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus