Accumulation of heavy metals in hydroponically cultivated garlic (Allium sativum L.), onion (Allium cepa L.), leek (Allium porrum L.) and chive (Allium schoenoprasum L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61389030%3A_____%2F09%3A00335933" target="_blank" >RIV/61389030:_____/09:00335933 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22320/09:00022751 RIV/61389030:_____/09:00366410
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Accumulation of heavy metals in hydroponically cultivated garlic (Allium sativum L.), onion (Allium cepa L.), leek (Allium porrum L.) and chive (Allium schoenoprasum L.)
Popis výsledku v původním jazyce
Accumulation of toxic metals (Cd, Co, Cu, Ni, Pb and Zn) at two different concentrations (0.05 and 0.25 mM) was studied in Allium species grown in hydroponics. The significant hyperaccumulation of cadmium and lead was followed in chive, garlic, leek andthree cultivars of onion. The distribution of toxic metals in different plant tissues was compared, the highest metal content being found in the roots. Transport to bulbs and leaves was rather low.
Název v anglickém jazyce
Accumulation of heavy metals in hydroponically cultivated garlic (Allium sativum L.), onion (Allium cepa L.), leek (Allium porrum L.) and chive (Allium schoenoprasum L.)
Popis výsledku anglicky
Accumulation of toxic metals (Cd, Co, Cu, Ni, Pb and Zn) at two different concentrations (0.05 and 0.25 mM) was studied in Allium species grown in hydroponics. The significant hyperaccumulation of cadmium and lead was followed in chive, garlic, leek andthree cultivars of onion. The distribution of toxic metals in different plant tissues was compared, the highest metal content being found in the roots. Transport to bulbs and leaves was rather low.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food Agriculture & Environment
ISSN
1459-0255
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
3-4
Stát vydavatele periodika
FI - Finská republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000272054700043
EID výsledku v databázi Scopus
—