Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dietary intake and ghrelin and leptin changes after sleeve gastrectomy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61988987%3A17110%2F14%3AA1501BVK" target="_blank" >RIV/61988987:17110/14:A1501BVK - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Dietary intake and ghrelin and leptin changes after sleeve gastrectomy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bariatric interventions not only ensure body weight reduction, but may influence dietary habits. Aim: To assess changes in adipose hormones and dietary habits in obese patients after sleeve gastrectomy. Results: The average patient weight loss 12 monthsafter surgery was 31.7 kg. Excess weight loss was 55.2 %. Patients reported reduced appetite, increasingly regular food intake. Plasma levels of fasting glucose, leptin and ghrelin significantly decreased; in contrast, the level of adiponectin significantly increased. Conclusions: Sleeve gastrectomy and follow-up nutritional therapy resulted in a significant body weight reduction within 1 year after surgery. An improvement of certain dietary habits in patients was registered. At 12 months after surgery,there were no statistically significant differences in decreases in ghrelin and leptin concentrations between patients without changed appetite and those reporting decreased appetite.

  • Název v anglickém jazyce

    Dietary intake and ghrelin and leptin changes after sleeve gastrectomy

  • Popis výsledku anglicky

    Bariatric interventions not only ensure body weight reduction, but may influence dietary habits. Aim: To assess changes in adipose hormones and dietary habits in obese patients after sleeve gastrectomy. Results: The average patient weight loss 12 monthsafter surgery was 31.7 kg. Excess weight loss was 55.2 %. Patients reported reduced appetite, increasingly regular food intake. Plasma levels of fasting glucose, leptin and ghrelin significantly decreased; in contrast, the level of adiponectin significantly increased. Conclusions: Sleeve gastrectomy and follow-up nutritional therapy resulted in a significant body weight reduction within 1 year after surgery. An improvement of certain dietary habits in patients was registered. At 12 months after surgery,there were no statistically significant differences in decreases in ghrelin and leptin concentrations between patients without changed appetite and those reporting decreased appetite.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FE - Ostatní obory vnitřního lékařství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    VIDEOSURGERY AND OTHER MINIINVASIVE TECHNIQUES

  • ISSN

    1895-4588

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    554-561

  • Kód UT WoS článku

    000346947900010

  • EID výsledku v databázi Scopus