Jídlo a sociologie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61988987%3A17200%2F20%3AA21028EQ" target="_blank" >RIV/61988987:17200/20:A21028EQ - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Jídlo a sociologie
Popis výsledku v původním jazyce
Kapitola se zabývá sociologickými přístupy ke zkoumání jídla - od Georga Simmela po aktuální empirické výzkumy nebo problematiku genderu.
Název v anglickém jazyce
Food and sociology
Popis výsledku anglicky
The chapter deals with sociological approaches to the food research.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
50401 - Sociology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Jídlo není jenom 'něco k jídlu'. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální identity ve vědomí a paměti současné společnosti
ISBN
978-80-7510-428-1
Počet stran výsledku
14
Strana od-do
17-30
Počet stran knihy
286
Název nakladatele
Slezská univerzita v Opavě
Místo vydání
Opava
Kód UT WoS kapitoly
—