Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Jídlo a sociologie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61988987%3A17200%2F20%3AA21028EQ" target="_blank" >RIV/61988987:17200/20:A21028EQ - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Jídlo a sociologie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kapitola se zabývá sociologickými přístupy ke zkoumání jídla - od Georga Simmela po aktuální empirické výzkumy nebo problematiku genderu.

  • Název v anglickém jazyce

    Food and sociology

  • Popis výsledku anglicky

    The chapter deals with sociological approaches to the food research.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50401 - Sociology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Jídlo není jenom 'něco k jídlu'. Tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální identity ve vědomí a paměti současné společnosti

  • ISBN

    978-80-7510-428-1

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    17-30

  • Počet stran knihy

    286

  • Název nakladatele

    Slezská univerzita v Opavě

  • Místo vydání

    Opava

  • Kód UT WoS kapitoly