Nová technologie kalbrace 3D TASTERů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27230%2F13%3A86086990" target="_blank" >RIV/61989100:27230/13:86086990 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://profily.vsb.cz/tih40" target="_blank" >http://profily.vsb.cz/tih40</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nová technologie kalbrace 3D TASTERů
Popis výsledku v původním jazyce
Realizací nové technologie kalibrace dojde k zefektivnění a zpřesnění procesu kalibrace. Nová technologie umožňuje přenos dat do PC, díky digitální hlavici mikrometrické STEINMEYER a digitálnímu číselníkovému úchylkoměru MAHR 1075R. Přenos dat do PC tímpádem urychlí práci při zpracování výsledků, které je jinak zdlouhavé. Možnost kontroly přesnosti výrobního zařízení kalibrovanými měřidly, tj. měřidly, které splňují podmínky na ně kladené z pohledu metrologických vlastnosti, se projeví i ve snížení rozsahu neshodné výroby. Zpracovaný kalibrační postup je nezbytným předpokladem k provedení kalibrace. Specifikuje nezbytné požadavky na realizaci kalibrace včetně specifikace dovolených chyb a postupu pro výpočet nejistot měření. Tento dokument přispěje kzefektivnění procesu kalibrace 3D TASTERů.
Název v anglickém jazyce
New technology calbration of 3D Tasters
Popis výsledku anglicky
The implementation of the new calibration technology will streamline and refine the calibration process . New technology allows data transfer to a PC , thanks to digital micrometer head Steinmeyer and digital gauge číselníkovému MAHR 1075R . Transferringdata to a PC thus accelerate work in processing the results , which is otherwise tedious . Possibility to check the accuracy of production equipment calibrated gauges , ie gauges that meet the conditions placed on them in terms of metrological characteristics are reflected in the reduction of the extent of nonconforming production. Processed calibration procedure is a prerequisite for calibration . Specifies the requirements necessary for the implementation of calibration including specification of permissible errors and the procedure for the measurement uncertainty . This document will help to streamline the process of calibration of the 3D Taster .
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
JS - Řízení spolehlivosti a kvality, zkušebnictví
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
formy_026/19-07-2013_OT
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Smlouva o užití autorského díla firmou UNIMETRA, spol. s r.o., IČO 47669098, Ing. Lubomír Číž, UNIMETRA spol. s r.o., Těšínská 773/396, 716 00 Ostrava-Radvanice
Ekonomické parametry
Využitím navrhované technologie kalibrace dojde k zpřesnění a zefektivnění procesu kalibrace 3D TASTERů. Dojde ke snížení časové náročnosti vlastní kalibrace včetně zpracování dat a vyjádření výsledků této metrologické procedury cca o 30%, což se projevíi po finanční stránce cca 20%. Možnost kontroly přesnosti výrobního zařízení kalibrovanými měřidly, tj. měřidly, které splňují podmínky na ně kladené z pohledu metrologických vlastnosti, se projeví i ve snížení rozsahu neshodné výroby.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
61989100
Název vlastníka
VŠB - Technická univerzita, Fakulta strojní, Katedra obrábění a montáže
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—