Ecological thinking and certification of hotel service providers in Slovakia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27350%2F16%3A86100191" target="_blank" >RIV/61989100:27350/16:86100191 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.14505/jemt.v7.2(14).17" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.14505/jemt.v7.2(14).17</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.14505/jemt.v7.2(14).17" target="_blank" >10.14505/jemt.v7.2(14).17</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Ecological thinking and certification of hotel service providers in Slovakia
Popis výsledku v původním jazyce
One of the major areas, where sustainability is a very important issue is the hotel industry. Presently there are a number of projects - some spearheaded by NGOs, some by professional or governmental bodies - which audit hotels and lodging providers from the point of view of sustainability and "green" performance. The paper analyses the approach of the hotel industry, as well as clients to "greening". The perception of ecofriendliness varies, however from culture to culture. The paper analyses the case of environmental awareness of hospitality service providers 3 and 4 star hotels and their attitude towards "green" performance in one of the emerging tourism destinations - Slovakia.
Název v anglickém jazyce
Ecological thinking and certification of hotel service providers in Slovakia
Popis výsledku anglicky
One of the major areas, where sustainability is a very important issue is the hotel industry. Presently there are a number of projects - some spearheaded by NGOs, some by professional or governmental bodies - which audit hotels and lodging providers from the point of view of sustainability and "green" performance. The paper analyses the approach of the hotel industry, as well as clients to "greening". The perception of ecofriendliness varies, however from culture to culture. The paper analyses the case of environmental awareness of hospitality service providers 3 and 4 star hotels and their attitude towards "green" performance in one of the emerging tourism destinations - Slovakia.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AK - Sport a aktivity volného času
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of environmental management and tourism
ISSN
2068-7729
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
328-333
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84978472560