Výbuchy potravinářského prachu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27350%2F99%3A00009433" target="_blank" >RIV/61989100:27350/99:00009433 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výbuchy potravinářského prachu
Popis výsledku v původním jazyce
Důležitost jmenované problematiky autor zdůrazňuje přehledem statistických údajů o výbuších a jejich následcích ve světě a u nás, když první výbuchy byly spojeny s mletím obilí ve mlýnech před cca 200 lety. Dále vysvětluje technicko bezpečnostní parametry (TBP), pomocí nichž se kvantifikuje nebezpečí výbuchu a účinky výbuchů jednotlivých druhů prachů, vysvětluje, co je to prach a jaké nebezpečí hrozí v jeho usazeném a rozvířeném stavu. Uvádí provozní vlivy, které významně zvyšují hodnoty TBP. Zdůrazňujezejména význam správného posouzení nebezpečí požáru a výbuchu potravinářských prachů, protože kdo si nebezpečí neuvědomuje, nebude se zamýšlet nad preventivní ochranou.
Název v anglickém jazyce
Explosion of food dusts
Popis výsledku anglicky
The first experience with explosions are connected with the corn milling in mills of large-scale dimension c. 200 years ago. The introduction of the of the lesson is aimed to the food dust explosions in the Czech Republic and in the world. Further thereare explained the safety operating data and their importance for the explosion and fire hazard appreciation. Great importance for the fire and explosion hazard appreciation and the proper protection action dimensioning has the calculation of operating conditions which interacts safety operating data such as e. g. dust fine, oxygen concentration, temperature and pressure in an initiation moment, moisture and inert substance content, mixture turbulence, dimension and form of container etc.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JW - Navigace, spojení, detekce a protiopatření
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Červený Kohout 99
ISBN
80-02-01239-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
—
Název nakladatele
Dům techniky České Budejovice
Místo vydání
Ostrava
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—