Využití numerického modelování pro optimalizaci proudění lázně v mezipánvi
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27360%2F00%3A00010716" target="_blank" >RIV/61989100:27360/00:00010716 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61989100:27360/00:00011601
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Využití numerického modelování pro optimalizaci proudění lázně v mezipánvi
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá dosaženými výsledky fyzikálního a numerického modelování proudění lázně v mezipánvi plynulého odlévání oceli. Numerické modelování bylo prováděno s použitím CFD programu FLUENT. Výsledky ukazují na dobrou shodu mezi fyzikálním a numericknumerickým modelováním v charakteru proudění v mezipánvi a dosaženými retenčními časy.
Název v anglickém jazyce
Application of Numerical Modelling for Steel Flow Optimization in Tundish
Popis výsledku anglicky
The contribution deals with achieved results of fluid flow physical and numerical modelling in the tundish of continuous casting of steel. Numerical modelling was peroformed with using very efficient CFD software FLUENT. Results show on reasonable coincicoincidence between results of physical and numerical modelling, in flow field inside of tundish and in residence time of steel in tundish.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
JG - Hutnictví, kovové materiály
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Metal 2000
ISBN
80-85988-48-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
—
Název nakladatele
TANGER Ostrava
Místo vydání
Ostrava
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—