Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THE EFFECT OF HEAT TREATMENT ON THE STRUCTURE OF SCALE LAYER AND ITS REMOVING BY PICKLING IN REDUCING MELT

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27360%2F13%3A86088816" target="_blank" >RIV/61989100:27360/13:86088816 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THE EFFECT OF HEAT TREATMENT ON THE STRUCTURE OF SCALE LAYER AND ITS REMOVING BY PICKLING IN REDUCING MELT

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper deals with the structure and composition of scale layer of stainless steel AISI 316 and AISI 430 after heat treatment at temperatures of 800, 1000 and 1200 °C with holding time at temperature for 1 or 2 hours and after air and water cooling. Subsequently, pickling in reducing melt was carried out. The structure of scale layers after heat treatment and after the following pickling in reducing melt, and its chemical composition using X-ray microanalysis is described, the thickness of scale layer is measured and the weight decrease after pickling in reducing melt is documented. After heat treatment, thicker and more compact oxide layers were formed on the surface of the wire made of AISI 430 stainless steel than on the surface of that made of AISI 316 steel. Oxide layers showed greater thickness after cooling in air than after cooling in water. In the case of stainless steel AISI 316, the oxide layers contained relatively high amount of nickel, which is rather difficult to elim

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFFECT OF HEAT TREATMENT ON THE STRUCTURE OF SCALE LAYER AND ITS REMOVING BY PICKLING IN REDUCING MELT

  • Popis výsledku anglicky

    This paper deals with the structure and composition of scale layer of stainless steel AISI 316 and AISI 430 after heat treatment at temperatures of 800, 1000 and 1200 °C with holding time at temperature for 1 or 2 hours and after air and water cooling. Subsequently, pickling in reducing melt was carried out. The structure of scale layers after heat treatment and after the following pickling in reducing melt, and its chemical composition using X-ray microanalysis is described, the thickness of scale layer is measured and the weight decrease after pickling in reducing melt is documented. After heat treatment, thicker and more compact oxide layers were formed on the surface of the wire made of AISI 430 stainless steel than on the surface of that made of AISI 316 steel. Oxide layers showed greater thickness after cooling in air than after cooling in water. In the case of stainless steel AISI 316, the oxide layers contained relatively high amount of nickel, which is rather difficult to elim

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    JK - Koroze a povrchové úpravy materiálu

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ED0040%2F01%2F01" target="_blank" >ED0040/01/01: Regionální materiálově technologické výzkumné centrum</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    METAL 2013 : 22nd International Conference on Metallurgy and Materials : conference proceedings : May 15th - 17th 2013, Hotel Voronez I, Brno Czech Republic, EU [CD-ROM]

  • ISBN

    978-80-87294-41-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1129-1136

  • Název nakladatele

    Tanger

  • Místo vydání

    Ostrava

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    15. 5. 2013

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku