Chapter 4. Definitions and the procedures for characterization of biodegradable waste
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989100%3A27730%2F22%3A10250327" target="_blank" >RIV/61989100:27730/22:10250327 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.wiley.com/en-us/Biodegradable+Waste+Management+in+the+Circular+Economy%3A+Challenges+and+Opportunities-p-9781119679844" target="_blank" >https://www.wiley.com/en-us/Biodegradable+Waste+Management+in+the+Circular+Economy%3A+Challenges+and+Opportunities-p-9781119679844</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chapter 4. Definitions and the procedures for characterization of biodegradable waste
Popis výsledku v původním jazyce
The application of the principles of circular economics in the management of single-type biodegradable waste from direct production (food production, wood waste) can bring economic and environmental benefits by ensuring the production of products with a higher added value and by saving primary resources. Biodegradable Municipal Waste (BMW), as part of municipal solid waste (MSW), remains a problem. The information on the quality of "clean kitchen waste collected separately" will be available only after the introduction of separate collections after 2025. In terms of valorization of such waste, a limiting factor for its further use may be newly monitored pollutants (e.g., microplastics).
Název v anglickém jazyce
Chapter 4. Definitions and the procedures for characterization of biodegradable waste
Popis výsledku anglicky
The application of the principles of circular economics in the management of single-type biodegradable waste from direct production (food production, wood waste) can bring economic and environmental benefits by ensuring the production of products with a higher added value and by saving primary resources. Biodegradable Municipal Waste (BMW), as part of municipal solid waste (MSW), remains a problem. The information on the quality of "clean kitchen waste collected separately" will be available only after the introduction of separate collections after 2025. In terms of valorization of such waste, a limiting factor for its further use may be newly monitored pollutants (e.g., microplastics).
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
10511 - Environmental sciences (social aspects to be 5.7)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Biodegradable Waste Management in the Circular Economy: Challenges and Opportunities
ISBN
978-1-119-67984-4
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
55-67
Počet stran knihy
592
Název nakladatele
Wiley
Místo vydání
Hoboken
Kód UT WoS kapitoly
—