Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

What do you eat ?: culinary folklore and identity in contemporary rural Kasakhstan

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15210%2F15%3A33163072" target="_blank" >RIV/61989592:15210/15:33163072 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    španělština

  • Název v původním jazyce

    ?Y eso, con qué se come?: folclore culinario e identidad en el Kasajstán rural contemporáneo

  • Popis výsledku v původním jazyce

    El objetivo de este articulo es, desde la perspectiva dungana ofrecer un panorama de los rasgos que deben tomarse en cuenta en el estudio de la diferenciacion cultural y clasificacion en el Kazajistan contemporaneo. Mi aproximacion en dicho analisis es, principalmente, el de la cultura material. Me parece que en los paises que alguna vez formaron parte de la Union Sovietica, la cultura material sigue siendo un marcador de diferenciacion cultural importante. En particular, en este ensayo tomare el ejemplo de la comida - y los instrumentos para prepararla - y e papel que tiene en la micropolitica de la identidad en el Kazajistan rural contemporaneo, como pude observar en los quince meses de trabajo de campo que desarrolle en el sur de Kazajistan, entre 2011 y 2013.

  • Název v anglickém jazyce

    What do you eat ?: culinary folklore and identity in contemporary rural Kasakhstan

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this article is, from the perspective of Dungan people to offer an overview of the traits that must be taken into account in the study of cultural differentiation and classification in contemporary Kazakhstan. My approach in this analysis is mainly that of material culture. It seems to me that in countries that were once part of the Soviet Union, material culture remains a marker of important cultural differentiation. In particular, in this essay I will take the example of food - and the instruments to prepare it - and its role in the identity micro-politics in contemporary rural Kazakhstan, as I observed in the fifteen months of field work I South of Kazakhstan, between 2011 and 2013.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AC - Archeologie, antropologie, etnologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Estudios de Asia y Africa

  • ISSN

    0185-0164

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    50

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    MX - Spojené státy mexické

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    749-758

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus