Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Characterisation of a plant aminoaldehyde dehydrogenase

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F00%3A00001106" target="_blank" >RIV/61989592:15310/00:00001106 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Characterisation of a plant aminoaldehyde dehydrogenase

  • Popis výsledku v původním jazyce

    According to our knowledge, this is the first purification method developed, enabling isolation of a homogeneous aminoaldehyde dehydrogenase (AMADH) from etiolated pea seedlings. The procedure involved initial purification with precipitants followed by three low pressure chromatographic steps. Partially purified enzyme was further subjected to FPLC on a Mono Q column and to affinity-interaction chromatography on 5´-AMP Sepharose. Purity of the final enzyme preparation was checked by SDS-PAGE and chromatofocusing. Pea AMADH exists as a tetramer of 230 kDa in the native state, a molecular mass of one subunit was determined as 57 kDa. The enzyme was found to be an acidic protein with pI 5.4. AMADH showed a broad substrate specificity utilising various aminoaldehydes (C3-C6) as substrates. The best substrate of pea AMADH was 3-aminopropionaldehyde, the enzyme also efficiently oxidised 4-aminobutyraldehyde and w-guanidinoanalogues of the aminoaldehydes. Pea aminoaldehyde dehydrogenase was i

  • Název v anglickém jazyce

    Characterisation of a plant aminoaldehyde dehydrogenase

  • Popis výsledku anglicky

    According to our knowledge, this is the first purification method developed, enabling isolation of a homogeneous aminoaldehyde dehydrogenase (AMADH) from etiolated pea seedlings. The procedure involved initial purification with precipitants followed by three low pressure chromatographic steps. Partially purified enzyme was further subjected to FPLC on a Mono Q column and to affinity-interaction chromatography on 5´-AMP Sepharose. Purity of the final enzyme preparation was checked by SDS-PAGE and chromatofocusing. Pea AMADH exists as a tetramer of 230 kDa in the native state, a molecular mass of one subunit was determined as 57 kDa. The enzyme was found to be an acidic protein with pI 5.4. AMADH showed a broad substrate specificity utilising various aminoaldehydes (C3-C6) as substrates. The best substrate of pea AMADH was 3-aminopropionaldehyde, the enzyme also efficiently oxidised 4-aminobutyraldehyde and w-guanidinoanalogues of the aminoaldehydes. Pea aminoaldehyde dehydrogenase was i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2000

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biochimica Et Biophysica Acta

  • ISSN

    0006-3002

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1480

  • Číslo periodika v rámci svazku

    NA

  • Stát vydavatele periodika

    XX - osoby bez státní příslušnosti

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus