Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termostabilní deriváty trypsinu pro zdokonalené štěpení v gelu ve vysoce účinné proteomice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F04%3A00002285" target="_blank" >RIV/61989592:15310/04:00002285 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermostable trypsin derivatives for enhanced in-gel digestion in high throughput proteomics

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Proteomics is the emerging scientific discipline focused on understanding of molecular processes in the cell through a large-scale study of proteins existing in a specific biological context (proteome). Identification of proteins after electrophoretic separations in polyacrylamide gels is typically achieved by their enzymatic in-gel digestion and analyzing the recovered peptides by mass spectrometry. However, a poor yield of the digestion products has been recognized as a serious bottleneck in further progress in high throughput proteomics. Hence accelerated digestion of protein would represent a major advance towards the cost-effective #real-time# flexible characterization of proteomes. Here we report a study on development of autolysis-resistant bovine trypsin (BT) conjugates showing high catalytic activity at elevated temperatures. BT was modified by coupling of various sugars or sugar-moiety-containing compounds to primary amino groups (lysine residues) in the enzyme molecule. For

  • Název v anglickém jazyce

    Thermostable trypsin derivatives for enhanced in-gel digestion in high throughput proteomics

  • Popis výsledku anglicky

    Proteomics is the emerging scientific discipline focused on understanding of molecular processes in the cell through a large-scale study of proteins existing in a specific biological context (proteome). Identification of proteins after electrophoretic separations in polyacrylamide gels is typically achieved by their enzymatic in-gel digestion and analyzing the recovered peptides by mass spectrometry. However, a poor yield of the digestion products has been recognized as a serious bottleneck in further progress in high throughput proteomics. Hence accelerated digestion of protein would represent a major advance towards the cost-effective #real-time# flexible characterization of proteomes. Here we report a study on development of autolysis-resistant bovine trypsin (BT) conjugates showing high catalytic activity at elevated temperatures. BT was modified by coupling of various sugars or sugar-moiety-containing compounds to primary amino groups (lysine residues) in the enzyme molecule. For

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ME%20664" target="_blank" >ME 664: Konjugáty proteolytických enzymů ve vysoce výkonné proteomice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Palackianae Olomucensis, Facultas Rerum Naturalium, Chemica

  • ISSN

    0232-0061

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    43

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    275

  • Strana od-do

    18-19

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus