Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termostabilní β-cyklodextrinové deriváty dvou podobných rostlinných aminoxidas a jejich vlastnosti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F05%3A00002262" target="_blank" >RIV/61989592:15310/05:00002262 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Thermostable β-cyclodextrin conjugates of two similar plant amine oxidases and their properties

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Syntheses of conjugates of garden pea (Pisum sativum) and grass pea (Lathyrus sativus) amine oxidases (PSAO and GPAO respectively) with BCD (â-cyclodextrin), performed to improve the thermostability of the enzymes, are described in the present study. Periodate-oxidized BCD reacted with the enzyme proteins via free primary amino groups in a buffered solution containingcyanoborohydride as a reductant. Although the specific activities of PSAO and GPAO partially decreased after modification, Km values determined for the best diamine substrates remained almost unchanged. Both the BCD conjugates could be incubated at 65 &#9702;C for 30 min without considerable inactivation, and the residual activity remained detectable even after incubation at 75 &#9702;C. The conjugates contained approx. 30% of neutral sugars. Molecular masses of BCD-PSAO and BCD-GPAO (180 kDa), as estimated by gelpermeation chromatography, were higher compared with the value of 145 kDa for the native enzymes. Thiswas in go

  • Název v anglickém jazyce

    Thermostable β-cyclodextrin conjugates of two similar plant amine oxidases and their properties

  • Popis výsledku anglicky

    Syntheses of conjugates of garden pea (Pisum sativum) and grass pea (Lathyrus sativus) amine oxidases (PSAO and GPAO respectively) with BCD (â-cyclodextrin), performed to improve the thermostability of the enzymes, are described in the present study. Periodate-oxidized BCD reacted with the enzyme proteins via free primary amino groups in a buffered solution containingcyanoborohydride as a reductant. Although the specific activities of PSAO and GPAO partially decreased after modification, Km values determined for the best diamine substrates remained almost unchanged. Both the BCD conjugates could be incubated at 65 &#9702;C for 30 min without considerable inactivation, and the residual activity remained detectable even after incubation at 75 &#9702;C. The conjugates contained approx. 30% of neutral sugars. Molecular masses of BCD-PSAO and BCD-GPAO (180 kDa), as estimated by gelpermeation chromatography, were higher compared with the value of 145 kDa for the native enzymes. Thiswas in go

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/ME%20664" target="_blank" >ME 664: Konjugáty proteolytických enzymů ve vysoce výkonné proteomice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Biotechnology and Applied Biochemistry

  • ISSN

    0885-4513

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    77-84

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus