Stanovení některých fenolických kyselin v Majorana hortensis pomocí kapilární elektroforézy s online elektrokinetickou prekoncentrací
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F08%3A00005794" target="_blank" >RIV/61989592:15310/08:00005794 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Determination of some phenolic acids in Majorana hortensis by capillary electrophoresis with online electrokinetic preconcentration
Popis výsledku v původním jazyce
An online accumulation/mobilization preconcentration technique based on a dynamic pH junction technique and electrokinetic injection was employed for analysis of phenolic acids (sinapic; ferulic, coumarinic, caffeic, syringic, vanillic, and 4-hydroxybenzoic acid) in extracts from Majorana hortensis leaves. Samples were extracted by pressurized solvent extraction with acetone at 150 degrees C and 15 MPa. The capillary electrophoretic method employed 50 mmol.L-1 sodium borate, pH 9.5, as the sample electrolyte, 50 mmol.L-1 sodium phosphate, pH 2.5, as the background electrolyte, and 50 mmol.L-1 sodium phosphate, pH 2.5, with 60 mmol.L-1 sodium dodecyl sulfate as the mobilization electrolyte. The method allowed 720-fold to 5560-fold preconcentration of the phenolic acids during 30 min of electrokinetic accumulation with detection limits from 0.38 to 4.22 ng.mL(-1).
Název v anglickém jazyce
Determination of some phenolic acids in Majorana hortensis by capillary electrophoresis with online electrokinetic preconcentration
Popis výsledku anglicky
An online accumulation/mobilization preconcentration technique based on a dynamic pH junction technique and electrokinetic injection was employed for analysis of phenolic acids (sinapic; ferulic, coumarinic, caffeic, syringic, vanillic, and 4-hydroxybenzoic acid) in extracts from Majorana hortensis leaves. Samples were extracted by pressurized solvent extraction with acetone at 150 degrees C and 15 MPa. The capillary electrophoretic method employed 50 mmol.L-1 sodium borate, pH 9.5, as the sample electrolyte, 50 mmol.L-1 sodium phosphate, pH 2.5, as the background electrolyte, and 50 mmol.L-1 sodium phosphate, pH 2.5, with 60 mmol.L-1 sodium dodecyl sulfate as the mobilization electrolyte. The method allowed 720-fold to 5560-fold preconcentration of the phenolic acids during 30 min of electrokinetic accumulation with detection limits from 0.38 to 4.22 ng.mL(-1).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Svazek periodika
56
Číslo periodika v rámci svazku
11
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—