Magnetically modified spent grain for dye removal
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F11%3A33119070" target="_blank" >RIV/61989592:15310/11:33119070 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/67179843:_____/11:00371096
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2010.09.010" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2010.09.010</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2010.09.010" target="_blank" >10.1016/j.jcs.2010.09.010</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Magnetically modified spent grain for dye removal
Popis výsledku v původním jazyce
Spent grain, the major by-product of the brewing industry, was magnetically modified by contact with water-based magnetic fluid. The prepared material has been used as a new inexpensive magnetic adsorbent for the removal of water-soluble dyes. The dye adsorption could be described both with the Langmuir and Freundlich isotherms. The maximum adsorption capacities reached the value up to 72.4 mg of dye (Bismarck brown Y) per g of dried magnetically modified spent grain.
Název v anglickém jazyce
Magnetically modified spent grain for dye removal
Popis výsledku anglicky
Spent grain, the major by-product of the brewing industry, was magnetically modified by contact with water-based magnetic fluid. The prepared material has been used as a new inexpensive magnetic adsorbent for the removal of water-soluble dyes. The dye adsorption could be described both with the Langmuir and Freundlich isotherms. The maximum adsorption capacities reached the value up to 72.4 mg of dye (Bismarck brown Y) per g of dried magnetically modified spent grain.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Cereal Science
ISSN
0733-5210
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
78-80
Kód UT WoS článku
000288306800012
EID výsledku v databázi Scopus
—