Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Preliminary Investigation of Bioactivity of Green Tea (Camellia Sinensis), Rooibos (Asphalatus Linearis), and Yerba Mate (Ilex Paraguariensis)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F15%3A33157919" target="_blank" >RIV/61989592:15310/15:33157919 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10496475.2014.955898" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/10496475.2014.955898</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10496475.2014.955898" target="_blank" >10.1080/10496475.2014.955898</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Preliminary Investigation of Bioactivity of Green Tea (Camellia Sinensis), Rooibos (Asphalatus Linearis), and Yerba Mate (Ilex Paraguariensis)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Antioxidant activity (AOA) of three kinds of herbal teas was tested through determination on total phenolics content, total antioxidant activity, ferrous ion-chelating ability, as well as antimicrobial activity, and activity effects on enzyme catalase. Green tea showed the highest total phenolics and best ferrous ion-chelating ability. The teas were not effective against bacteria, although they had an activating effect on enzyme catalase.

  • Název v anglickém jazyce

    Preliminary Investigation of Bioactivity of Green Tea (Camellia Sinensis), Rooibos (Asphalatus Linearis), and Yerba Mate (Ilex Paraguariensis)

  • Popis výsledku anglicky

    Antioxidant activity (AOA) of three kinds of herbal teas was tested through determination on total phenolics content, total antioxidant activity, ferrous ion-chelating ability, as well as antimicrobial activity, and activity effects on enzyme catalase. Green tea showed the highest total phenolics and best ferrous ion-chelating ability. The teas were not effective against bacteria, although they had an activating effect on enzyme catalase.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Herbs, Spices &amp; Medicinal Plants

  • ISSN

    1049-6475

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    21

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    "259-266"

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus