Preliminary Investigation of Bioactivity of Green Tea (Camellia Sinensis), Rooibos (Asphalatus Linearis), and Yerba Mate (Ilex Paraguariensis)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F15%3A33157919" target="_blank" >RIV/61989592:15310/15:33157919 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/10496475.2014.955898" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/10496475.2014.955898</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/10496475.2014.955898" target="_blank" >10.1080/10496475.2014.955898</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Preliminary Investigation of Bioactivity of Green Tea (Camellia Sinensis), Rooibos (Asphalatus Linearis), and Yerba Mate (Ilex Paraguariensis)
Popis výsledku v původním jazyce
Antioxidant activity (AOA) of three kinds of herbal teas was tested through determination on total phenolics content, total antioxidant activity, ferrous ion-chelating ability, as well as antimicrobial activity, and activity effects on enzyme catalase. Green tea showed the highest total phenolics and best ferrous ion-chelating ability. The teas were not effective against bacteria, although they had an activating effect on enzyme catalase.
Název v anglickém jazyce
Preliminary Investigation of Bioactivity of Green Tea (Camellia Sinensis), Rooibos (Asphalatus Linearis), and Yerba Mate (Ilex Paraguariensis)
Popis výsledku anglicky
Antioxidant activity (AOA) of three kinds of herbal teas was tested through determination on total phenolics content, total antioxidant activity, ferrous ion-chelating ability, as well as antimicrobial activity, and activity effects on enzyme catalase. Green tea showed the highest total phenolics and best ferrous ion-chelating ability. The teas were not effective against bacteria, although they had an activating effect on enzyme catalase.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Herbs, Spices & Medicinal Plants
ISSN
1049-6475
e-ISSN
—
Svazek periodika
21
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
"259-266"
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—