Pelargonidin and its glycosides as dietary chemopreventives attenuating inflammatory bowel disease symptoms through the aryl hydrocarbon receptor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F20%3A73602177" target="_blank" >RIV/61989592:15310/20:73602177 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00394-020-02316-y" target="_blank" >https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00394-020-02316-y</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00394-020-02316-y" target="_blank" >10.1007/s00394-020-02316-y</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Pelargonidin and its glycosides as dietary chemopreventives attenuating inflammatory bowel disease symptoms through the aryl hydrocarbon receptor
Popis výsledku v původním jazyce
In the recent contribution, Ghattamameni et al. reported that dietary pelargonidin-3-glucoside (P3G) attenuates inflammatory bowel disease (IBD) symptoms and decreases intestinal inflammation in rats with dextran sodium sulfate (DSS) orally induced chronic IBD. In this Letter to The Editor, it is proposed that the intestinal anti-inflammatory effects of P3G and the relief from IBD symptoms might be mediated through the aryl hydrocarbon receptor (AhR).
Název v anglickém jazyce
Pelargonidin and its glycosides as dietary chemopreventives attenuating inflammatory bowel disease symptoms through the aryl hydrocarbon receptor
Popis výsledku anglicky
In the recent contribution, Ghattamameni et al. reported that dietary pelargonidin-3-glucoside (P3G) attenuates inflammatory bowel disease (IBD) symptoms and decreases intestinal inflammation in rats with dextran sodium sulfate (DSS) orally induced chronic IBD. In this Letter to The Editor, it is proposed that the intestinal anti-inflammatory effects of P3G and the relief from IBD symptoms might be mediated through the aryl hydrocarbon receptor (AhR).
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
EUROPEAN JOURNAL OF NUTRITION
ISSN
1436-6207
e-ISSN
—
Svazek periodika
59
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
DE - Spolková republika Německo
Počet stran výsledku
2
Strana od-do
3863-3864
Kód UT WoS článku
000546879700003
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85087707279