Fast-Response Proteomics by Accelerated In-Gel Digestion of Proteins
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15410%2F03%3A00001376" target="_blank" >RIV/61989592:15410/03:00001376 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Fast-Response Proteomics by Accelerated In-Gel Digestion of Proteins
Popis výsledku v původním jazyce
Kinetics of in-gel digestion of proteins by modified and native trypsins was studied by MALDI TOF mass spectrometry using O-18-labeled peptides as internal standards. The effect of the temperature, enzyme concentration, digestion time, and surface area of gel pieces on the yield of digestion products was characterized. Based on the kinetic data, we developed a protocol that enabled the identification of gel-separated proteins with 30-min digestion time without compromising the peptide yield and the sensitivity compared to conventional protocols that typically rely upon overnight enzymatic cleavage. The accelerated digestion protocol was tested in identification of more than 120 proteins from budding and fission yeasts at the subpicomole level.
Název v anglickém jazyce
Fast-Response Proteomics by Accelerated In-Gel Digestion of Proteins
Popis výsledku anglicky
Kinetics of in-gel digestion of proteins by modified and native trypsins was studied by MALDI TOF mass spectrometry using O-18-labeled peptides as internal standards. The effect of the temperature, enzyme concentration, digestion time, and surface area of gel pieces on the yield of digestion products was characterized. Based on the kinetic data, we developed a protocol that enabled the identification of gel-separated proteins with 30-min digestion time without compromising the peptide yield and the sensitivity compared to conventional protocols that typically rely upon overnight enzymatic cleavage. The accelerated digestion protocol was tested in identification of more than 120 proteins from budding and fission yeasts at the subpicomole level.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Analytical Chemistry
ISSN
0003-2700
e-ISSN
—
Svazek periodika
75
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
1300-1306
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—