Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Fast-Response Proteomics by Accelerated In-Gel Digestion of Proteins

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15410%2F03%3A00001376" target="_blank" >RIV/61989592:15410/03:00001376 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Fast-Response Proteomics by Accelerated In-Gel Digestion of Proteins

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kinetics of in-gel digestion of proteins by modified and native trypsins was studied by MALDI TOF mass spectrometry using O-18-labeled peptides as internal standards. The effect of the temperature, enzyme concentration, digestion time, and surface area of gel pieces on the yield of digestion products was characterized. Based on the kinetic data, we developed a protocol that enabled the identification of gel-separated proteins with 30-min digestion time without compromising the peptide yield and the sensitivity compared to conventional protocols that typically rely upon overnight enzymatic cleavage. The accelerated digestion protocol was tested in identification of more than 120 proteins from budding and fission yeasts at the subpicomole level.

  • Název v anglickém jazyce

    Fast-Response Proteomics by Accelerated In-Gel Digestion of Proteins

  • Popis výsledku anglicky

    Kinetics of in-gel digestion of proteins by modified and native trypsins was studied by MALDI TOF mass spectrometry using O-18-labeled peptides as internal standards. The effect of the temperature, enzyme concentration, digestion time, and surface area of gel pieces on the yield of digestion products was characterized. Based on the kinetic data, we developed a protocol that enabled the identification of gel-separated proteins with 30-min digestion time without compromising the peptide yield and the sensitivity compared to conventional protocols that typically rely upon overnight enzymatic cleavage. The accelerated digestion protocol was tested in identification of more than 120 proteins from budding and fission yeasts at the subpicomole level.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CE - Biochemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Analytical Chemistry

  • ISSN

    0003-2700

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    75

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1300-1306

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus