Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Benefity zdravé školní svačiny pro žáky mladšího školního věku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15410%2F22%3A73615065" target="_blank" >RIV/61989592:15410/22:73615065 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://DOI" target="_blank" >http://DOI</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5507/pdf.23.24462653" target="_blank" >10.5507/pdf.23.24462653</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Benefity zdravé školní svačiny pro žáky mladšího školního věku

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Je velmi důležité, aby již od útlého věku byly u dětí budovány pevné základy pro jejich budoucí zdraví. Jednou z možností, jak napomoci k udržení zdraví dítěte je beze sporu vhodný způsob stravování. Způsob chování, jež si dítě v oblasti stravování osvojí, se výrazně promítne v kvalitě života v následujících etapách jeho vývoje.Příspěvek se zaměřuje na jednu z oblastí stravování a to, jak by měla vypadat zdravá a vyvážená svačina školáka. Výzkum je založen na detailní analýze školních svačin metodou analýzy stravovacích záznamů neboli jídelníčků u žáků mladšího školního věku.

  • Název v anglickém jazyce

    Benefits of healthy school snacks for primary school pupils

  • Popis výsledku anglicky

    It is very important, that children are built solid foundation of their future health from an early age. Without doubt, one of the many ways of keeping the children healthy is a proper diet. The way of eating, which the child aquire will significantly influence his quality of life in the next stages of his development.Thesis focus on one of the field of diet, and that is how the healthy and balanced snack should look like. By using method of analysis of dietary records of primary schools pupils, the detailed analysis of snacks has become the subject of the study. For completeness, the research was supplemented by interviews and anthropometric research.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50301 - Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    AKTUÁLNÍ PROBLÉMY PEDAGOGIKY VE VÝZKUMECH STUDENTŮ DOKTORSKÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ XVII

  • ISBN

    978-80-244-6265-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    13-19

  • Název nakladatele

    Univerzita Palackého v Olomouci

  • Místo vydání

    Olomouc

  • Místo konání akce

    Olomouc

  • Datum konání akce

    9. 11. 2021

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku