Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Teorie odběrných míst ve výrobkových vertikálách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00006966" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00006966 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Teorie odběrných míst ve výrobkových vertikálách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek pojednává o vymezení potravinových vertikál a zřizování odběrních míst v zemědělských podnicích, jako jednoznačných předpokladech přesného vymezení pro předávání zemědělských produktů k dalšímu zpracování nebo k přímé spotřebě. Systémovým přístupem ukazuje na význam hlediska prostorového, technického, technologického, ekonomického, právního, bezpečnosti práce a dodržování hygienických zásad při získávání produktů. Uvedená hlediska zásadním způsobem ovlivňují všechny činnosti, které se v odběrním místě konají. Místa vytvářejí předpoklady pro přechod vlastnických práv z jednoho subjektu na subjekt druhý. Všechna hlediska jsou aplikována u skupin produktů rostlinné a živočišné výroby.

  • Název v anglickém jazyce

    THEORY OF PURCHASING CENTRES IN COMMODITY VERTICALES

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with the delimitation of food processing verticales and the establishment of purchasiong centres in agricultural enterprises. These centres are a necessary precondition of an exact supply of agricultural products to further processing and/or direct consumption. The importance of a strict observation of technical, technological, spatial, economical, labour-safety, legal and hygienic principles when processing alimentary products is discussed from the viewpoint of systems theory. The aforementioned factors show a fundamental effect on all activities performed in thees purchasing centres. These centres also enable to transfer the proprietary rights from one subject to the other. All these principles are applied to individual groups of plant and animal products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LIII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    145-155

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus