SOUČASNÉ TRENDY NA EVROPSKÉM POTRAVINÁŘSKÉM TRHU
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F05%3A00084311" target="_blank" >RIV/62156489:43110/05:00084311 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
SOUČASNÉ TRENDY NA EVROPSKÉM POTRAVINÁŘSKÉM TRHU
Popis výsledku v původním jazyce
Evropa představuje pro globální ekonomiku klíčový region, tvořící jednu třetinu světového HDP, avšak také celek tvořený ve všech ohledech rozmanitými oblastmi charakteristickými významnými kulturními a sociálními odlišnostmi. Cílem tohoto příspěvku je identifikovat současné trendy na evropském trhu s potravinami, zejména nejvýznamnější obchodní řetězce a jejich pozici v rámci samostatných ekonomik vybraných členských států EU.
Název v anglickém jazyce
PRESENT TRENDS ON THE EUROPEAN FOOD MARKET
Popis výsledku anglicky
Europe is a key region in the global economy as it accounts for one third of the world's total Gross Domestic Product (GDP). It is also a fragmented region characterized by its cultural diversity. This paper deals with the determination of present trendson the European food market and especially with identification of major European retailers and their position in chosen EU countries.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
AH - Ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Agrární perpektivy XIV Znalostní ekonomika, ČZU Praha, 2005. 605s.ISBN 80-213-1372-2
ISBN
80-213-1372-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
316-320
Název nakladatele
ČZU
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—