Situační analýza vnitřního prostředí pivovaru a sodovkárny Jihlava
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F08%3A00130521" target="_blank" >RIV/62156489:43110/08:00130521 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Situační analýza vnitřního prostředí pivovaru a sodovkárny Jihlava
Popis výsledku v původním jazyce
Pivovarství patří v našem státě k významným oborům potravinářského průmyslu s mnohaletou úspěšnou tradicí. Nejproslulejší výrobky našeho pivovarsko-sladařského průmyslu, jimiž jsou slad a pivo, představují důležité exportní položky, stejně jako základnísurovina chmel. Situace na trhu piva se v současnosti dramaticky mění. Menší místní a regionální pivovary bojují v ostré konkurenci s kapitálově silnými a masovou reklamou podporovanými výrobci piva rozšiřováním a inovováním svého výrobního portfolia. Vývoj pivovarnictví se dá očekávat v tendencích ostatních evropských států, kde je dvacítka velkých pivovarů na tisíc malých. Strategie tuzemské produkce spočívá v zachování výroby klasického českého piva. Malé pivovary vidí příležitost k růstu především vpivní turistice, od pivních stezek přes prohlídky pivovarů až po pivní slavnosti. Tento článek prostřednictvím Porterova hodnotového řetězce posuzuje složky vnitřního prostředí společnosti Pivovar a sodovkárna Jihlava, a. s. a i
Název v anglickém jazyce
Situation analysis of the internal environment of a company
Popis výsledku anglicky
Brewing is a very important part of the food industry with a successful tradition. Beer, brewer's malt and hops are important for export too. The situation in the beer market is changing dramatically at this time. Smaller local breweries are fighting with big competitors for the first time through expansion and innovation of the production line. Brewing development will be probably the same as in another European states, where are twenty big breweries to a thousand small ones. The strategy of Czech beerproduction is focused on the traditional production of classic Czech beer. For small breweries there are big opportunities in beer tourism, beer path building, brewery sight- seeing and brewery festivals for example. This paper describes a particular firm's activities with using Porter's value chain and an analysis of its financial situation. In final part the Strength and Weakness analysis of the company Pivovar a sodovkárna Jihlava, a.s. is done and on the basis of the results are def
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
AE - Řízení, správa a administrativa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis agriculturae et silviculturae Mendelianae Brunensis : Acta of Mendel University of agriculture and forestry Brno = Acta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
LVI
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—