Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Formování struktury zemědělství a potravinářského průmyslu a trendy chování podnikatelských subjektů v procesu integrace ČR do EU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43110%2F99%3A11300003" target="_blank" >RIV/62156489:43110/99:11300003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Formování struktury zemědělství a potravinářského průmyslu a trendy chování podnikatelských subjektů v procesu integrace ČR do EU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výzkumný záměr je orientován do šesti základních směrů. Řeší otázky analýzy výchozí pozice a adaptace podnikatelských subjektů vybraných oborů potravinářského průmyslu a trendy vývoje konkurenčního prostředí, otázky determinace předpokladů a možností konkurenceschopnosti českého zemědělství, účetní a daňové souvislosti formování podnikatelského prostředí v zemědělství. Dále je zaměřen na enviromentální souvislosti formování struktury zemědělství a potravinářského průmyslu a jejich vliv na chování podnikatelských subjektů, stejně jako na sociálně demografickou analýzu venkova v souvislostech s ekonomickou transformací a se strukturálními změnami českého zemědělství. V neposlední řadě se zabývá také otázkou tvorby podnikových informačních systémů, založené na moderních metodách a prostředcích jejich projektování.

  • Název v anglickém jazyce

    Forming of agriculture and grocery industry structure and trends of business subjects behaviour in integration process of the Czech Republic to EU

  • Popis výsledku anglicky

    Research project is oriented into six main directions. It solves the questions of the analysis of the starting position of entrepreneurial subjects of the selected fields in food industry and trends of development of competitive environment,questions ofdetermination of preconditions and possibilities of competitiveness of the Czech agriculture, accounting and tax consequences of forming the entrepreneurial environment in agriculture. Further is focused on environmental consequences of forming the structure of agriculture and food industry and their influence on behaviour of entrepreneurial subjects and also is focused on social demographic analysis of the countryside in connection with the economic transformation and structural change of Czech agriculture. Last but not least it solves the problem of firm information systems creation, based on modern projection methods and means.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    BB - Aplikovaná statistika, operační výzkum

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    1999

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zemědělská ekonomika

  • ISSN

    0139-570X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    45

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus