The construction of the selection index for Czech Spotted Cattle.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F00%3A23501011" target="_blank" >RIV/62156489:43210/00:23501011 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The construction of the selection index for Czech Spotted Cattle.
Popis výsledku v původním jazyce
The application of selection indices is an opportunity to carry out selection for more characters. Basing on the estimated indicators for commercial importance and on knowledge of the genetic parametres of the population, one complete selection index( CSBohemian Spoted cattle. The partial indices were proposed for the indicator of milk performance - IML ( production of kg of fat and kg of proteins) and for meat performance - IMA ( net daily gain and dressing percentage). The proposed indices were calculof milk performance ( IML) was based on the estimated breeding values ( BV) for the production of proteins and for the production of fat : IML= 100+ 0,1529*BV of fat+ 0,6116*BV of proteins. The index of meat performance included the breeding values of th( jat V) : IMA = 100+ 0,7242*BV NettoP + 9,415* BV jat V. The total selection index ( CSI) was proposed as follows : CSI = 100+0,849* ( IML-100) +(0,563* ( IMA-100). The differences in breeding values ( BV) for some production traits were
Název v anglickém jazyce
The construction of the selection index for Czech Spotted Cattle.
Popis výsledku anglicky
The application of selection indices is an opportunity to carry out selection for more characters. Basing on the estimated indicators for commercial importance and on knowledge of the genetic parametres of the population, one complete selection index( CSBohemian Spoted cattle. The partial indices were proposed for the indicator of milk performance - IML ( production of kg of fat and kg of proteins) and for meat performance - IMA ( net daily gain and dressing percentage). The proposed indices were calculof milk performance ( IML) was based on the estimated breeding values ( BV) for the production of proteins and for the production of fat : IML= 100+ 0,1529*BV of fat+ 0,6116*BV of proteins. The index of meat performance included the breeding values of th( jat V) : IMA = 100+ 0,7242*BV NettoP + 9,415* BV jat V. The total selection index ( CSI) was proposed as follows : CSI = 100+0,849* ( IML-100) +(0,563* ( IMA-100). The differences in breeding values ( BV) for some production traits were
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—