Použití polovlhkých směsí v chovu okouna říčního (Perca fluviatilis L.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F02%3A00008335" target="_blank" >RIV/62156489:43210/02:00008335 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Použití polovlhkých směsí v chovu okouna říčního (Perca fluviatilis L.)
Popis výsledku v původním jazyce
Pro zlepšení ekonomiky chovu tržních okounů v podmínkách průmyslového chovu je možné využít pro tuto technologii násadový materiál produkovaný v přirozených podmínkách našich rybníků. Vedle dobrého zdravotního stavu ryb bude rozhodovat o prosperitě takového chovu i úspěšnost adaptace ryb na změněné podmínky prostředí a zejména způsob výživy. V intenzivním chovu se neobejdeme bez použití kompletních krmných směsí s vysokou produkční účinností. Adaptaci na příjem takových směsí je možno ulehčit dočasnou aplikací polovlhkého krmiva. Aplikace polovlhkých krmných směsí je u okouna říčního při adaptaci na změněné podmínky chovu podle našich zkušeností nezbytná. Při přímém přechodu na suché směsi je množství ryb, které jsou ochotny přijímat suché krmivo, velmi nízké. Neosvědčilo se nám ani přisazení plůdku kapra, který suché krmivo přijímal velmi aktivně, do nádrží s okounem. Otázkou zůstávala nutná délka aplikace polovlhkého krmiva během adaptace. Na základě našich výsledků lze doporučit jej
Název v anglickém jazyce
Application of semi moist food preparation of perch (Perca fluviatilis L.) culture
Popis výsledku anglicky
Different culture technologies have been tested for production of marketable Perca fluviatilis. One of these technologies is combination of culture in fish ponds and in intensive conditions using dry food preparations. During the transition period owingto the changes in culture condition, semi moist feed is used for adaptation. Effects of different period of application of semi moist food preparation were observed in our experimental culture. Larvae of pike perch cultured in fish ponds during their vegetative period, were stocked in recirculation system. Study was conducted for 35 days. Calculated fingerling individual average weight was 28 gr, duration of moist food application was 7, 14, 21, 35 days and transition to dry food 7 days. Semi moist foodwas prepared based on fresh fish meat. Dry food for salmonids containing 47% protein and 12.5% fat was used in experiment. Water temperature during the experimental period was 25.4 oC. Observed parameters were survival, specific growth r
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GL - Rybářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP9392" target="_blank" >EP9392: Technologie produkce tržního okouna</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
V. Česká ichtyologická konference
ISBN
80-7157-614-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
187-191
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Ústav rybářství a hydrobiologie
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—