Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny vzájemného vztahu krevní glukózy a mléčné užitkovosti dojnic českého strakatého plemene během roku

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002055" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002055 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43210/04:00002854

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in the relationship between blood plasma glucose concentration and milk production in Czech Pied cows in the course of the year

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Groups of 20 to 23 dairy Czech Pied cows were observed monthly for the period of 12 months (12 test days). The cows in experimental groups were in their early lactation. The mean number of lactation was 2,8, the cows were on average 54.8 days after calving and the mean glucose concentration in blood plasma was 3.93 mmol/l. During the first 100 days of lactation milk yield amounted to 2581 kg with 3.91% fat, 3.48% protein and 4.85% lactose. The coefficients of the correlation between blood plasma glucoseand the observed milk production parameters calculated independently for each test day ranged as follows: -0.597 to 0.130 for number of lactation, -0.389 to 0.585 for days after calving, -0.462 to 0.361 for milk yield, -0.201 to 0.526 for milk fat content, -0.385 to 0.632 for milk protein content and -0.600 to 0.469 for milk lactose content. The calculated coefficients of the correlation between blood plasma glucose and milk production parameters did not reveal a clear tendency in the r

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the relationship between blood plasma glucose concentration and milk production in Czech Pied cows in the course of the year

  • Popis výsledku anglicky

    Groups of 20 to 23 dairy Czech Pied cows were observed monthly for the period of 12 months (12 test days). The cows in experimental groups were in their early lactation. The mean number of lactation was 2,8, the cows were on average 54.8 days after calving and the mean glucose concentration in blood plasma was 3.93 mmol/l. During the first 100 days of lactation milk yield amounted to 2581 kg with 3.91% fat, 3.48% protein and 4.85% lactose. The coefficients of the correlation between blood plasma glucoseand the observed milk production parameters calculated independently for each test day ranged as follows: -0.597 to 0.130 for number of lactation, -0.389 to 0.585 for days after calving, -0.462 to 0.361 for milk yield, -0.201 to 0.526 for milk fat content, -0.385 to 0.632 for milk protein content and -0.600 to 0.469 for milk lactose content. The calculated coefficients of the correlation between blood plasma glucose and milk production parameters did not reveal a clear tendency in the r

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    97-104

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus