Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Efekt extruze na stravitelnost krmiv a krevní ukazatele

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00002307" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00002307 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of the extrusion process on the digestibility of feed given to laying hens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of the study was to observe the effect of feeding extruded feed that contained rapeseed (that was extruded using the standard methods for large-scale production of extruded feed) on retention and coefficient of total tract apparent digestibility (CTTAD) in hens. The laying hens were divided into two groups NEX and EXT. The composition of the diets was the same in both groups (wheat 39%, rapeseed 13.5%, pea 13.5%, soya bean meal 6%, maize 14%, fish meal 3%, limestone 1%, premix 10%). But 0.45kg of 1 kg of the diets EXT (wheat, pea and rapeseed) was extruded by dry extrusion at temperature 137 °C and at moisture from 12 to18% for 6s. A balance assay was conducted with four laying hens from the group NEX and eight from the group EXT when theywere 61 week old. The CTTAD of fat, calcium and amino-acids, and the retention of the nitrogen were estimated using the indicator method. The significance between the means was evaluated by a t-test. The average egg mass production durin

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of the extrusion process on the digestibility of feed given to laying hens

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of the study was to observe the effect of feeding extruded feed that contained rapeseed (that was extruded using the standard methods for large-scale production of extruded feed) on retention and coefficient of total tract apparent digestibility (CTTAD) in hens. The laying hens were divided into two groups NEX and EXT. The composition of the diets was the same in both groups (wheat 39%, rapeseed 13.5%, pea 13.5%, soya bean meal 6%, maize 14%, fish meal 3%, limestone 1%, premix 10%). But 0.45kg of 1 kg of the diets EXT (wheat, pea and rapeseed) was extruded by dry extrusion at temperature 137 °C and at moisture from 12 to18% for 6s. A balance assay was conducted with four laying hens from the group NEX and eight from the group EXT when theywere 61 week old. The CTTAD of fat, calcium and amino-acids, and the retention of the nitrogen were estimated using the indicator method. The significance between the means was evaluated by a t-test. The average egg mass production durin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Animal Feed Science and Technology

  • ISSN

    0377-8401

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    116

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    313-318

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus