Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Variabilita genů leptinu, leptinového receptoru a mastné kyseliny vázajícího proteinu ve vztahu s kvalitou masa u prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00005835" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00005835 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Variability in the leptin, leptin receptor and heart fatty acid binding protein genes in relationship with meat quality traits in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The leptin (LEP-HinfI), leptin receptor (LEPR-HpaII) and heart fatty acid binding protein (H-FABP-HinfI) genes and their genotypes combination (LEP-HinfI *LEPR-HpaII) were tested for associations with the pH1, pH24, myoglobin content (mg/100 g), intramuscular fat content (%) and remission (%). The genotypes were determined in Large White, Landrace and Duroc breeds (n = 106, 56 and 4, respectively). The allele frequencies were: LEP-HinfI: C = 0.133 T = 0.867: LEPR-HpaII: A = 0.331 B = 0.669: H-FABP-HinfI: H = 0.745 h = 0.255. The populations of breeds were in the genetic equilibrium according to the chi2 test in the tested loci. The combinations of LEP-HinfI and LEPR-HpaII were significantly associated with the pH24 and remission. The H-FABP-HinfI locuswas significantly associated with intramuscular fat content.

  • Název v anglickém jazyce

    Variability in the leptin, leptin receptor and heart fatty acid binding protein genes in relationship with meat quality traits in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The leptin (LEP-HinfI), leptin receptor (LEPR-HpaII) and heart fatty acid binding protein (H-FABP-HinfI) genes and their genotypes combination (LEP-HinfI *LEPR-HpaII) were tested for associations with the pH1, pH24, myoglobin content (mg/100 g), intramuscular fat content (%) and remission (%). The genotypes were determined in Large White, Landrace and Duroc breeds (n = 106, 56 and 4, respectively). The allele frequencies were: LEP-HinfI: C = 0.133 T = 0.867: LEPR-HpaII: A = 0.331 B = 0.669: H-FABP-HinfI: H = 0.745 h = 0.255. The populations of breeds were in the genetic equilibrium according to the chi2 test in the tested loci. The combinations of LEP-HinfI and LEPR-HpaII were significantly associated with the pH24 and remission. The H-FABP-HinfI locuswas significantly associated with intramuscular fat content.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EB - Genetika a molekulární biologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis

  • ISSN

    1211-8516

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LIII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    87-94

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus