Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F05%3A00057873" target="_blank" >RIV/62156489:43210/05:00057873 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/68081766:_____/05:00024966

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Jsou sumarizovány možnosti odchovu larev a juvenilních jedinců candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách. Odchov larev candáta obecného je velice problematický, hlavními limitujícími faktory jsou: malá počáteční velikost larev (celková délka (TL) 5,0-5,5 mm a hmotnost (w) 0,3-0,5 mg), malý ústní otvor, problematické naplňování plynového měchýře a potřeba krmení živou potravou z důvodu nedostatečného stupně vývoje trávicího ústrojí. V současné době existuje mnoho literárních informací o technologii převodu rychleného candátího plůdku z přirozené potravy na suchou dietu. Některé existující metody: přímé převádění na umělou dietu, kombinace (tzv. "co-feeding") suché diety s přirozenou potravou (Chironomus spp., Tubifex spp., mletéryby) a převod s polovlhkou krmnou směsí na bázi rybího masa. Optimální teplota pro převádění a další odchov plůdku candáta obecného se pohybuje v rozmezí 22-24°C. Počáteční hustota obsádky pro převod neovlivňuje statisticky průkazně parame

  • Název v anglickém jazyce

    The rearing possibilities of zander (Sander lucioperca) fry under controlled conditions - a short rewiew

  • Popis výsledku anglicky

    The rearing possibilities of zander (Sander lucioperca) larvae and juveniles under controlled conditions are summarized. Rearing of zander larvae is very problematic, major limited factors are: small initial size of larvae (total length (TL) 5.0-5.5 mm and weight (w) 0.3-0.5 mg), very small mouth, problematic swimm bladder inflation and a need of feeding live feed, because the digestive system is not fully functional. Lots of literature information exists about technology of weaning of advanced zanderfry from natural diet to formulated feed. There are several methods of weaning: direct converting to formulated feed, co-feeding with natural feed (Chironomus spp., Tubifex spp., minced fish) and converting with semi-moist feeding mixture on the base offish. Optimum temperature for weaning and rearing of zander fry fluctuate in the range 22-24°C. Initial stocking density for converting does not influence statistical significant parameters of survival and growth.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GL - Rybářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF4118" target="_blank" >QF4118: Rozvoj produkce ryb s využitím technických akvakultur a jejich kombinace s rybničními chovy</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bulletin VÚRH Vodňany

  • ISSN

    0007-389X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    41

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    128-134

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus